Ziemas cepetis ar ābolu sulu

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

1,5-1,8kg cūkgaļas krūtiņa ar ādu (var būt ar ribiņām)

400ml skāba ābolu sula

2-3 āboli

2 kanēļa standziņas

4-6 smaržīgo piparu graudiņi

3-4 krustnagliņas

sāls, pipari

Pagatavošana:


1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Gaļu pārliek uz darba virsmas ar ādu uz augšu un ar asu nazi ādu iegriež. Tad gaļu pārkaisa no abām pusēm ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārliek cepamā formā.

2. Katliņā ielej ābolu sulu, pievieno šķēlītēs sagrieztu ābolu, kanēļa standziņas, smaržīgos piparus un krustnagliņas. Sulu uzkarsē un pavāra 5 min. Tad pārlej pāri gaļai un liek cepeškrāsnī cepties.  Gaļu cep līdz tā ir gatava - līdz 1,5st.

 

3. Gaļu pasniedz ar ceptiem cepeškrāsnī dārzeņiem.

Recepte tapusi sadarbībā ar