Tuvojās, tuvojās tas Ziemassvētku laiks un jādomā ar ko tad mājniekus un viesus cienāsim šogad. Es testēju dažādas idejas un receptes, lai labākās ievietotu blogā un jums būtu no kā izvēlēties.
Man šoreiz tirgū uzsmaidīja skaists gaļas gabals ar pāris ribiņām un plānu tauku kārtiņu. Šis gaļas gabals svēra apm. 1,8kg un cepu es viņu apm. 1st. 20 min. Precīzu laiku nosaukt grūti, jo es izmantoju šoreiz savā Electrolux cepeškrāsnī speciālu cepšanas režīmu, kas domāts cepetim - vajadzēja tikai ievadīt gaļas svaru un krāsns pati aprēķina laiku. Ja nav tāds speciāls režīms, tad nāksies gaļu pa vidu iegriezt - ja tek caurspīdīga sula, tad cepetis ir gatavs.
Priecīgus un garšīgus svētkus!
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
1,5-1,8kg cūkgaļas krūtiņa ar ādu (var būt ar ribiņām)
400ml skāba ābolu sula
2-3 āboli
2 kanēļa standziņas
4-6 smaržīgo piparu graudiņi
3-4 krustnagliņas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Gaļu pārliek uz darba virsmas ar ādu uz augšu un ar asu nazi ādu iegriež. Tad gaļu pārkaisa no abām pusēm ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārliek cepamā formā.
2. Katliņā ielej ābolu sulu, pievieno šķēlītēs sagrieztu ābolu, kanēļa standziņas, smaržīgos piparus un krustnagliņas. Sulu uzkarsē un pavāra 5 min. Tad pārlej pāri gaļai un liek cepeškrāsnī cepties. Gaļu cep līdz tā ir gatava - līdz 1,5st.
3. Gaļu pasniedz ar ceptiem cepeškrāsnī dārzeņiem.
Padoms. Šai receptei ir svarīgi pareizi izvēlēties ābolu sulu - sulai jābūt no skābiem āboliem. Ja pastaigāt pa tirgu un palūgt pagaršot, tad noteikti atradīsi īsto. Es šoreiz izvēlējos SIA "Ābolis" ābolu sulu ar čili.
Recepte tapusi sadarbībā ar