Parasti gaļu un kartupeļus gatavo atsevišķi, bet es nolēmu paeksperimentēt un visu gatavot vienlaicīgi. Eksperiments izdevās.
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
5-6 kartupeļi
400g cūkgaļas karbonāde (šķēlēs)
100g labi kūstošs siers
2 sīpoli
5-6 ēd.k. laba majonēze
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Kartupeļus nomizo un sagriež pēc iespējas plānās šķēlēs. Gaļu var izklapēt ar gaļas āmurīti. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs.
2. Cepamo formu iesmērē ar eļļu. Pašā apakšā liek kārtu ar kartupeļiem, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pa virsu kārto gaļas šķēles, kuras arī pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Tad pievieno sīpolus, majonēzi un pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī apm. 40 min.
3. Sagriež porciju gabalos un uzreiz pasniedz.