Šī ābolkūka ir riktīga kaloriju bumba, tieši tāpēc tā ir grēcīga. Ābolus vislabāk ņemt skābus vai saldskābus, tad kūka būs mazliet līdzsvarotāka. Un tumšais cukura sīrups piešķir vieglu sāļu noti. Patiesībā, ļoti garšīga kūka.
Sastāvdaļas (forma - 22 cm):
200g milti
170g mīksts sviests
165g brūnais cukurs
75g+20g cukurs
2 vidēji lieli āboli
1 liela ola
1 ēd.k. kanēlis
vaniļas cukurs
Krēmam:
100g svaigais siers
100g tumšais cukura sīrups
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepamo formu izklāj ar cepamo formu.
2. Ābolus nomizo, sagriež kubiņos, pievieno kanēli, 20g cukura, samaisa. Sveistam pievieno 75g cukura, brūno cukuru, olu un visu uzputo. Tad pievieno vaniļas cukuru un miltus un uzputo vēlreiz. Mīklā iemaisa ābolus, pārliek sagatavotā formā un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī apm. 30 min. Kūku izņem no formas un atdzesē.
3. Svaigo sieru sajauc ar 75g tumšā cukura sīrupa. Tad ar šo krēmu izdekorē kūku un pārlej ar atlikušo brūnā cukura sīrupu.
Padoms. Cukura sīrupa vietā var izmantot karameļu sīrupu - biezumu regulējiet pēc savas gaumes.
Recepte tapusi sadarbībā ar