Grēcīgā ābolkūka

Sastāvdaļas (forma - 22 cm):

 

200g milti

170g mīksts sviests

165g brūnais cukurs

75g+20g cukurs

2 vidēji lieli āboli

1 liela ola

1 ēd.k. kanēlis

vaniļas cukurs

 

Krēmam:

100g svaigais siers

100g tumšais cukura sīrups

Pagatavošana:


1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepamo formu izklāj ar cepamo formu.

 

2. Ābolus nomizo, sagriež kubiņos, pievieno kanēli, 20g cukura, samaisa. Sveistam pievieno 75g cukura, brūno cukuru, olu un visu uzputo. Tad pievieno vaniļas cukuru un miltus un uzputo vēlreiz. Mīklā iemaisa ābolus,  pārliek sagatavotā formā un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī apm. 30 min. Kūku izņem no formas un atdzesē.

 

3. Svaigo sieru sajauc ar 75g tumšā cukura sīrupa. Tad ar šo krēmu izdekorē kūku un pārlej ar atlikušo brūnā cukura sīrupu.

Recepte tapusi sadarbībā ar