Sveiki! Esmu Rojs Puķe (Pipars) – cilvēks, kurš tic, ka ēdienam ir īpaša maģija: tas spēj vienot cilvēkus, radīt atmiņas un piešķirt pelēkai ikdienai garšīgu un krāsainu piedzīvojumu.
Manas gaitas virtuvē sākās jau bērnībā, deviņu gadu vecumā, kad ar ziņkāri vēroju, kā ģimenē top ēdieni, un kopš tā laika gatavošana ir kļuvusi par manu lielāko aizraušanos un pilna laika darbu. Esmu divu recepšu grāmatu autors un šobrīd strādāju pie trešās.
Šajā blogā dalos ar receptēm, kurās satiekas tradicionālais un moderns, ikdienas ēdieni un nelieli kulinārie eksperimenti.
Man patīk atklāt jaunas garšas, izmantot sezonālus produktus un meklēt veidus, kā pat visvienkāršākajam ēdienam piešķirt “odziņu”.
Kāpēc “Pipars”? Jo tāpat kā šī garšviela, arī es vēlos savam saturam piešķirt nelielu asumiņu – lai receptes iedvesmo, bet to demonstrēšanas veids liek pasmaidīt. Mūsu izcilais pavārs Mārtiņš Rītiņš vērojot manu darbošanos virtuvē, mani nodēvēja par huligānu virtuvē. Arī šo apzīmējumu lietoju savā ikdienā un atzīstu par piemērotu. :)
Laipni aicinu pievienoties manā kulinārijas ceļojumā – manā virtuālajā virtuvē vietas pietiks mums visiem!
.
Elmārs Tannis
Šefpavārs
Pipars ir īsts pipars ar odziņu! Pazīstu jau daudz gadus un grūti saprast ka viņam tagad ir tikai 20. Puisis gatavo savā stilā, savā virtuves studijā! Tas ir reāli kruti! Liels prieks par Roju! Sociāli atbildīgs un gudrs čalis.
Lauris Aleksejevs
Šefpavārs
Ik pa Laikam sekoju Roja aktivitàtēm, un apbrīnoju viņa daudzvirzienu plašās intereses par un ap ēdienu gatavošanu! Lai viss izdodas arī turpmāk! Lai arī ko tu, Roj izdomāsi, dari to no visas sirds, ar atbildību, attieksmi pret apkārtējiem, pret produktiem un pats galvenais.. lai viss izdodas vienlaicīgi gan sulīgi, gan kraukšķīgi, jo sulīgi +kraukšķīgi=garšīgi.
Mārtiņš Sirmais
šefpavārs
Rojs ir KRUTS ! Tikai Jaunībā ir nākotne