Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Un kādi tusiņi bez uzkodām?! Un kādas uzkodas bez mērcītēm?! No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas.
Sastāvdaļas (vienai kompānijai):
400g konservēta kukurūza
1 neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. laba majonēze
Pagatavošana (5 min.):
1. Ķiploka daiviņas nomizo un ieliek belnderī. No kukurūzas notecina šķidrumu un arī ieber blenderī. Pievieno arī majonēzi un visu sablendē, līdz masa ir viendabīga. Pēc garšas pievieno sāli un smalki sagrieztus sīpolus.
2. Pasniedz ar čipšiem, dārzeņiem vai citām uzkodām.