⠀Tas noteikti jāgatavo kopā ar bērniem un ļaujiet bērniem izpausties - lai liek visnesaderīgākās garšvielas klāt, būs garšīgāk!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
250-300g pasta (ligzdas)
300g maltā gaļa
400g tomātu pasata
100g labi kūstošs siers
3 ķiploka daiviņas
kaltētas garšvielas
zaļumi
sāls, pipari
Pagatavošana (35 min.):
1. Maltai gaļai pievieno pēc savas gaumes garšvielas, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus, kārtīgi apmaisa. No maltās gaļas veido tik bumbiņas, cik ir ligzdiņas.
2. Pasatai pievieno garšvielas, sāli un piparus. Iesaku to izdarīt uzreiz un tikai tad pievienot pasatu katlā - garša būs spilgtāka.
3. Katlā liek ligzdas, aktrā ligzdā pa virsu liek gaļas bumbu. Pievieno pasatu, glāzi ūdens, apsedz ar vāku un liek uz uguns. Vāra uz lēnas uguns līdz makaroni ir gatavi - apm. 25 min. Zem vāka pa šo laiku būs gatavas ar gaļas bumbas. Pārkaisa ar sieru, apsedz ar vāku vēlreiz un sagaida, kamēr siers izkūst.
4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Padoms. Pasatai var pievienot arī čili pastu vai čili eļļu. Pasatas vietā var pieliet tomātu vai dārzeņu sulu, tad ūdeni nevajag. Kad viss salikts katlā, iesaku ligzdas pakustināt, lai šķidrums tiek arī zem tām - tad viss vienmērīgi izvāŗisies.
Recepte tapusi sadarbībā ar