Foršmaks (siļķu pastēte)

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

400g siļķu fileja (mazsālīta vai sālīta)

3 olas
1 neliels sīpols

Pagatavošana (20 min.):


1. Olas liek katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra. Olas vāra 4 min. Tām jābūt pietiekami mīsktām, lai pastēte būtu smuki dzeltenīgā krāsā, nevis pelēka. Olas pārlej ar aukstu ūdeni, atdzesē, noloba un sasmalcina. Sīpolu sagriež pēc iespējas smalkākos kubiņos.


2. Siļķi sagriež lielos kubiņos un sasmalcina ar blenderi. Tikai ne pārāk smalki, jābūt jūtamiem gabaliņiem. Pastētei pievieno sīpolus un olas. Samaisa.

3. Pasniedz ar rupjmaizi vai rudzu sausmaizītēm.

Recepte tapusi sadarbībā ar