Šo svētdien jau Pirmā Advente un gada beigas vairs nav aiz kalniem. Ar šo recepti ieskandinu gada nogali un skaistākos svētkus.
Šī ir manas mammas recepte. Es pats siļķes neēdu, bet mani vecāki labprāt un pēdējos svētkos mamma lika galdā šo pastēti. Es palūdzu padalīties ar recepti, jo man likās, ka Ziemassvētkos un Jaunajā gadā tā ļoti labi iederēsies.
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
400g siļķu fileja (mazsālīta vai sālīta)
3 olas
1 neliels sīpols
Pagatavošana (20 min.):
1. Olas liek katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra. Olas vāra 4 min. Tām jābūt pietiekami mīsktām, lai pastēte būtu smuki dzeltenīgā krāsā, nevis pelēka. Olas pārlej ar aukstu ūdeni, atdzesē, noloba un sasmalcina. Sīpolu sagriež pēc iespējas smalkākos kubiņos.
2. Siļķi sagriež lielos kubiņos un sasmalcina ar blenderi. Tikai ne pārāk smalki, jābūt jūtamiem gabaliņiem. Pastētei pievieno sīpolus un olas. Samaisa.
3. Pasniedz ar rupjmaizi vai rudzu sausmaizītēm.
Padoms. Var sasmalcināt ar blenderi visu kopā, tikai seko, lai masa nebūtu pārāk smalka. Ja ir pārāk sāļa siļķe, var pievienot svaigo sieru.
Recepte tapusi sadarbībā ar