Ja tirgū uzietas pīļu vai zosu olas, tad recepte būs vēl autentiskāka. Bet man ļoti garšoja arī tirgus vistas olas. Es šo ideju ieraudzīju TikTok tīklā un nolēmu izmēģināt. Jā, es šo-to pamainīju un pielāgoju latviešu gaumei. Un neatstāj pannā mērcīti - tā ļoti labi iet kopā ar rīsiem. Nu ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas (2-3 porc.):
6 vārītas olas
100g sojas mērce
4 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. rīvēts ingvers
3 ēd.k. rīsu etiķis
1 ēd.k. brūnais cukurs
1 ēd.k. eļļa
1 tējk. čili pasta
Pagatavošana (20 min.):
1. Olas noloba un ar asu nasi iegriež olu baltumus. Ķiplokus sasmalcina. Gatavo marinādi - sojas mērci sajauc ar cukuru un rīsu etiķi.
2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep olas no visām pusēm. Pievieno ingveru, ķiplokus, sojas mērces marinādi un čili pastu. Visu samaisa un sautē olas šajā marinādē ik pa brīdim apgrozot apm. 7-10 min.
3. Pasniedz olas kā uzkodu, ar rīsiem vai nūdelēm.
Recepte tapusi sadarbībā ar