Ķīnas pikantās olas

Sastāvdaļas (2-3 porc.):

 

6 vārītas olas
100g sojas mērce
4 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. rīvēts ingvers
3 ēd.k. rīsu etiķis
1 ēd.k. brūnais cukurs
1 ēd.k. eļļa
1 tējk. čili pasta

Pagatavošana (20 min.):


1. Olas noloba un ar asu nasi iegriež olu baltumus. Ķiplokus sasmalcina. Gatavo marinādi - sojas mērci sajauc ar cukuru un rīsu etiķi.

2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep olas no visām pusēm. Pievieno ingveru, ķiplokus, sojas mērces marinādi un čili pastu. Visu samaisa un sautē olas šajā marinādē ik pa brīdim apgrozot apm. 7-10 min.

3. Pasniedz olas kā uzkodu, ar rīsiem vai nūdelēm.

Recepte tapusi sadarbībā ar