Letiņu kuģelis

Sastāvdaļas (6-8 porc.):


1,5kg kartupeļi
250g Holandes siers "Valio"
200g kūpināta krūtiņa
1 sīpols
sāls, pipari
 

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepamo formu iesmērē ar taukvielu. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Kartupeļus nomizo un sarīvē. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Krūtiņu sagriež kubiņos.

2. Uzkarsētā pannā apcep krūtiņu ar sīpoliem. Kartupeļiem pievieno apceptu gaļu ar sīpoliem, 2/3 siera, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu samaisa un pārleik karstumizturīgā formā. masu izlīdzina un pārkaisa ar atlikušo sieru.

 

3. Cep cepeškrāsnī apmēram 1 stundu.
 

4. Pasniedz siltu ar krējumu. Klāt var pasneigt štovētus kāpsotus un ceptas desiņas.