Vēl viena ideja brokastīm, vakariņām un svētku galdam - zivju (nu tad beidzot!) smēriņš. Lasis ir viena no retajām zivīm, kuru es ēdu. Bieži tas nav, bet ēdu. Šajā smēriņa sastāvā ir kaperi. Kaperu vietā var piegriezt smalki sagrieztu marinētu gurķi, bet kaperiem ir īpaša garša, tāpēc iesaku pieturēties pie receptes.
Sastāvdaļas (4 porc.):
250g karsti kūpināta zivs (lasis)
100g svaigais siers
60g krējums
1 tējk. mārrutki
2 ēd.k. kaperi
pipari
Pagatavošana:
1. Kūpinātu zivi ar dakšu sadala mazākos gabalos.
2. Atsevišķi bļodiņā sajauc krējumu, mārrutkus un svaigo sieru līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno kūpinātu zivi, kaperus un izcilā. Pēc garšas pievieno svaigi maltus piparus.
3. Pasniedz ar grauzdētu maizi vai sāļajaos groziņos.
Recepte tapusi sadarbībā ar