Cepta karpa ar ķiplokiem

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

1 vesela karpa

1-2 ķiploka galviņas

sāls, pipari

Pagatavošana:


1. Karpu atzvīņo, daļu no zvīņām saglabā lai izkaltētu (skat. aprakstu), izņem iekšas un noskalo. Žaunas var negriezt ārā, ja nav pārliecības ka tas jādara.

Cepesķrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.  Pannu izklāj ar cepampapīru.

Ķiplokus notīra un sagriež plānās šķēlēs.

 

2. Karpu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un karpu piepilda ar ķiplokiem - ar asu nazi izdur caurumu un tad šajā caurumā ieliek ķiploka šķēli. Zivi pārliek uz cepešpannas un noklāj augšpusi ar sagrieztām ķiploka šķēlītēm.  Liek cepeškrāsnī un cep līdz zivs ir gatava. Laiks ir atkarīgs no zivs lieluma - mana apm. 2 kg s,maga karpa bija gatava 40 min. laikā.

 

3. Karpu pārliek uz servējamā šķīvja un pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar