Vēl viena kolosāla recepte tā saucāmām vēlām brokastīm, jeb brančam. Noteikti garšos gan bērniem, gan pieaugušiem. Un pagatavot arī to nav ne ilgi, ne sarežģīti.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas (8 porc.):
1 iep. FAZER Kefīra vērtīgā tostermaize
300g maltā gaļa
300g labi kūstošs rīvēts siers
200g svaigi šampinjoni
150g bekons
1 bundž. konservētas pupiņas
20g sviests
olas
kaltētas garšvielas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Uzkarsē pannu un apcep tajā malto gaļu. Kad gaļa ir gatava, pievieno konservētas pupiņas, sāli un piparus pēc garšas. Ja ir vēlme, var pievienot čili piparus. Malto gaļu pārliek cepamā formā, izlīdzina. Pa virsu liek slāni ar maizi.
2. Sēnes sagriež. Pannā izkausē sviestu un apcep sēnes. Pievieno kaltētas garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus. Sēnes pārliek pa virsu maizei, uzkaisa pusi no siera. Uzliek vēl vienu slāni ar maizi.
3. Tad pārkaisa ar atlikušo sieru un izkārto pa virsu bekonu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 20 min. 190 grādos.
4. Ar glāzi izspiež maizē caurumus un tajos iesit pa olai - olu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita. Cep vēl 10-15 min līdz olas ir gatavas.
5. Iesaku pasniegt uzreiz, kamēr viss ir silts un staipīgs.