Lazanja ar maizi

Sastāvdaļas (8 porc.):

 

1 iep. FAZER Kefīra vērtīgā tostermaize

300g maltā gaļa

300g labi kūstošs rīvēts siers

200g svaigi šampinjoni

150g bekons

1 bundž. konservētas pupiņas

20g sviests

olas

kaltētas garšvielas

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana:

 

1. Uzkarsē pannu un apcep tajā malto gaļu. Kad gaļa ir gatava, pievieno konservētas pupiņas, sāli un piparus pēc garšas. Ja ir vēlme, var pievienot čili piparus. Malto gaļu pārliek cepamā formā, izlīdzina. Pa virsu liek slāni ar maizi.

 

2. Sēnes sagriež. Pannā izkausē sviestu un apcep sēnes. Pievieno kaltētas garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus. Sēnes pārliek pa virsu maizei, uzkaisa pusi no siera. Uzliek vēl vienu slāni ar maizi.

 

3. Tad pārkaisa ar atlikušo sieru un izkārto pa virsu bekonu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 20 min. 190 grādos.

 

4. Ar glāzi izspiež maizē caurumus un tajos iesit pa olai - olu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita. Cep vēl 10-15 min līdz olas ir gatavas.

 

5. Iesaku pasniegt uzreiz, kamēr viss ir silts un staipīgs.