Franču maizes sacepums ar ķiršiem

Laba recepte nesteidzīgiem svētdienas brančiem vai brokastīm lielai ģimenei. Es jau domāju, ka Ziemassvētku laiks ir kā radīts, lai ģimenes pulcētos kopā, brauktu ciemos viens pie otra un atcerētos par tālākiem radiem.

 

Šis sacepums noteikti garšos bērniem. Pieaugušiem būs mazliet pa saldu, bet ja ēd kopā ar jogurtu, tad ir pat ļoti ok. Un uzreiz varu pačukstēt - man nākamajā dienā garšoja labāk. Iesaku pagatavot vakarā un līdz brokastīm novietot ledusskapī.

Sastāvdaļas (8-10 porc.):

 

1 iep. FAZER franču Brioche tostermaize

5 olas

150ml piens

1 tējk. kanēlis

1/2 tējk. vanilīna cukurs

1 ēd.k. cukurs

100g saldēti ķirši

350g ķiršu ievārījums

400g turku/grieķu jogurts

sviests

pūdercukurs

 

 

Pagatavošana:

 

1. Olas sajauc ar pienu, kanēli, cukuru un vanilīna cukuru. Karstumizturīgu formu (20x24cm) iesmērē ar sviestu.

 

2. Vienu maizes šķēli kārtīgi ieziež ar ievārījumu un apsedz ar vēl vienu maizes šķēli. Tad šo dubulto maizi iemērc sakultā olā un liek formā. Atkārto ar pērējo maizi, kamēr tā beidzās un forma ir piepildīta ar maizi. Atlikušo olu pārlej formā pāri maizēm. Pievieno ķiršus, apsedz ar foliju un novieto ledusskapī uz 2 st.  

 

3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Formu ar foliju liek cepeškrāsnī un cep 20 min. Tad foliju noņem un cep vēl 20 min.

 

4. Sacepumu var pasniegt siltu, bet man vairāk garšoja nākamajā dienā. Tāpēc es iesaku to atdzesēt un novietot ledusskapī līdz rītam.

 

5. Pasniedz ar jogurtu, kurā var iemaisīt pāri palikušo ķiršu ievārījumu. Pirms pasniegšanas sacepumu pārkaisa ar pūdercukuru.