Rudzu maize latvju gaumē

Viss, kas labs ir latviešu virtuvē, viss ir sapulcējies uz viena šķīvja - gan tradicionālā rudzu maize, gan bekons, gan skābēti kāposti un kartupeļi, gan mārrutki un marinēti gurķīši.

 

Mans ieteikums - mārrutkus ņemiet kārtīgus, tā lai asaras no acīm. Un kāpostus arī labāk ņemt kreftīgus un kraukšķīgus - man ļoti garšo "Dimdiņi" Smailie marinādē vai tirgū var nopirkt saldos un saldskābos kāpostus.

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

1 iep. FAZER GARDĀ rudzu maize ar garšaugiem

400g nomizoti kartupeļi

8 bekona šķēles

1 ola

2 ēd.k. mārrutkimarinēti gurķīši

skābēti kāposti

eļļa

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. Kartupeļus sarīvē uz dārzeņu rīves, pievieno olu, 1 ēd.k. mārrutku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Apmaisa.

 

2. Sausā pannā apcep bekonu, pārliek uz papīra dvielīša.

 

3. Cep kartupeļus - uzkarsē pannā eļļu un cep tādas kā kotletes/pankūkas, liekot pa vienai kārtīgai ēdamkarotei uz katru. Kopā jāsanāk 4 gabaliem.

 

4. Maizes šķēles apgrauzdē un apsmērē no vienas puses ar mārrutkiem. Tad liek pa virsu kartupeļu kotleti, bekona šķēles, skābētus kāpostus un marinētus gurķīšus.

 

5. Pasniedz gan tā, gan var apgrauzdēt un pa virsu uzlikt vēl vienu maizes šķēli un sanāks sendvičs.