Mākoņmaizītes

Cilvēks vispirms ēd ar acīm - ieraugot ēdienu vai nu gribas to nogaršot (pagatavot), vai nu gluži otrādi. Šī ir viena no receptēm, kur tieši izskats ir izšķirošs. Tev taču arī gribas tās nogaršot?

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

4 šķēles FAZER pilngraudu vērtīgā tostermaize

4 olas

kaltēts timiāns

kaltēts baziliks

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. Olu baltumus atdala no dzletnumiem. Lai vieglāk pēc tam būtu dzeltenumus ieslidināt baltumos, es iesaku dzeltenumus atstāt čaumalā. 

 

2. Olu baltumiem pievieno kaltētus garšaugus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Olu baltumus sakuļ līdz stingrām putām.

 

3. Maizes šķēles apsmērē plānā kārtā ar sviestu un pārliek uz cepešpannas. Uz katras maizes ar karoti liek olu baltumus, izsmērē un pa vidu iespiež bedrīti. Katrā bedrītē ieslidina pa olu dzeltenumam.

 

4. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 8 min.

 

5. Pasniedz uzreiz.