Gardās uzkodas ar siļķes tartaru

Sastāvdaļas:

 

1 iep. FAZER Gardā mini rudzu maize

400g mazsālītas siļķes fileja

2 skābi āboli

1-2 šalotes sīpoli (atkarībā no izmēra)

marinēti gurķīši

3 ēd.k. krējums vai bezpiedevu jogurts

2 ēd.k. saldās sinepes

1 ēd.k. ābolu etiķis

dilles

sāls, pipari

 

 

 

Pagatavošana:

 

1. Siļķi sagriež mazos kubiņos. Ābolus nomizo, izgriež serdi un kopā ar gurķīšiem sagriež tādos pašos kubiņos. Sīpolu nomizo un arī ssagriež pēc iespējas smalkāk. Visu samaisa.

 

2. Gatavo mērci. Krējumu vai jogurtu sajauc ar sinepēm, etiķi, smalki sakapātas dilles, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Šo mērci pievieno siļķei, apmaisa un līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

 

3 Īsi pirms pasniegšanas maizes šķēles sagriež trīsstūros, liek pa virsu tartaru un dekorē ar marinētiem gurķīšiem, dillēm, var pievieot paipalu olu.

 

4. Ja gribās pikantāku garšu, tad katru trīsstūrīti var apsmērēt ar mārrutkiem un tad likt pa virsu tartaru.