Karstmaizes ar brī sieru un bekonu

Šis ir mans gada atklājums. Nekad uz šādiem sieriem neesmu skatījies (jā, aizspriedumi, un tas ir normāli) un šādas brokastis vēl nebiju ēdis. Taču, man liekas, ka tādas var būt arī vakariņas. Īpaši šajā laikā, kad atnākot mājās esi pārsalis un gribās vienkārši sasildīties - kāds garšīgs silts dzēriens ar garšvielām (tie, kas lieto, tas varētu būt karstvīns) un karstmaizītes noteikti sasildīs.

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

8 šķēles FAZER Dzīvā pilngraudu maize

200g brī siers

8 bekona šķēles

100g svaigas dzērvenes (var būt saldētas)

kanēlis

sviests

 

Pagatavošana:

 

1. Bekonu uzcep sausā pannā. Bekonu pārliek uz papīra dvielīšiem, taukus noslauka.

 

2. Dzērvenes saspaida ar dakšu un pievieno mazliet kanēli.

 

3. Maizes šķēles no vienas puses apsmērē ar sviestu. 4 maizes liek pannā ar sviestu uz leju. Tad liek dzērvenes, bekona šķēles un siera šķēles. Pa virsu uzliek maizes šķēli ar sviestu uz augšu un piespiež.

 

4. Kad maizīte no apakšās ir brūna, to apgriež riņķī un cep no otras puses, arī piespiežot.

 

5. Pasniedz uzreiz.