Man ļoti garšo kartupeļu biezputra un esmu gatavs to ēst katru dienu. Atklāšu pāris knifus - kartupeļu biezputra garšīgāka, ja pievieno treknāku pienu, obligāti pievieno sviestu un kartupeļus samīca pa vecai modei, ar kartupeļu stampu (nevis ar blenderi). Un pati garšīgākā biezputra ir tieši tā, kas paliek uz kartupeļu stampas. Man vēl ļoti garšo iegriezt svaigus sīpolus - tā vienmēr darīja man opis, un viņa tētis un viņa opītis arī.
Vispār, garšīgākās biezputras mūsu ģimenē vienmēr ir vīriešiem )))
Sastāvdaļas (4 porc.):
Biezputrai:
1 kg kartupeļi
60g sviests ALMA
275ml piens ALMA
sāls
Pildījumam:
100g fetas siers
100g saulē kaltēti tomāti
50g olīvas bez kauliņiem
vai
150g bekons
125g svaigas sēnes
2 mazi sīpoli
vai
250g cīsiņi
250g tomātu mērce
3 vidēji lieli sīpoli
5g sviests
čili pipari pēc izvēles
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī. Ūdeni nolej, kartupeļus ar kartupeļu stampu saspaida. Pievieno sviestu, siltu pienu un kārtīgi samaisa.
2. Gatavo pildījumu. Tomātus un olīvas ar nazi smalki sakapā. Pievieno sadrupinātu fetas sieru un apmaisa.
3. Sīpolus un sēnes sagriež šķēlītēs, bekonu sagriež strēmelītēs. Uzkarsē pannu un ātri apcep bekonu, tad pievieno sīpolus. Tiklīdz tie kļuvuši caurspīdīgi, tā pievieno sēnes. Cep līdz sēnes ir gatavas, apm. 10 min.
4. Cīsiņus un sīpolus sagriež šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu un ātri apcep sīpolus. Tiklīdz tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno cīsiņus. cep līdz cīsiņi ir kļuvuši smuki brūni. Pievieno tomātu mērci (kura visvairāk garšo), čili piparus (ja vēlas pikantāku) un cep visu kopā apm. 5 min.
5. Pildījumu iemaisa biezputrā un uzreiz pasniedz.