Tā ir īsta bērnības garša. Es šoreiz izmantoju biezpiena krēmu ar meža zemenēm, bet ALMA piedāvā vairākas garšas un var droši pamainīt uz kādu citu.
Ar pagatavošanu tiks galā pat pirmklasnieks, jo nekas nav jācep, nekas nav jāgriež un sarežģīts process arī nav. Pats sarežģītākais šajā procesā - neapēst sastāvdaļas pirms kūka ir gatava )))
Sastāvdaļas (8-10 porc.):
450g cepumi "Selga"
3 iep. Alma biezpiena krēms ar meža zemenēm
100g saldais krējums
1/2 tējk. vanilīna cukurs
ķiršu ievārījums (vai jebkurš cits saldskābs ievārījums)
želejas konfektes dekoram
Pagatavošana (30 min + laiks ledusskapī):
1. Saldo krējumu uzputo ar vanilīna cukuru.
2. Uz izvēlētā traukā kārto pirmo slāni ar cepumiem. To apsmērē ar ievārījumu. Tad izklāj vēl vienu cepumu kārtu un pa virsu klāj biezpiena masu. Tad liek vēl vienu cepumu kārtu, uz kura uzklāj saldo krējumu. Tad seko vēl viena cepumu kārta un biezpiena masas kārta. Ar biezpiena masu noformē arī sānu malas.
3. Liek ledusskapī kā minimums uz 3-4 srundām savilkties, vai nu uz visu nakti.
4. Dekorē ar želejas konfektēm, šokolādes dražējām un piparmētru lapiņām.
Padoms: es iesaku dekorēt kūku īsi pirms pasniegšanas, jo konfektes kūst un izplūst krāsa. Un tad kūka var nebūt tik skaista. Bet pēc tam viņa apēdas tik ātri, ka izkust nekas nepaspēj.