Ģimenes pusdienas divām dienām man izmaksāja 2,20€ un pēc maniem aprēķiniem vina porcija būtu 0,37€. Protams, zupa mazliet sadārdzināsies, ja pievienosi makaronus, rīsus vai kādus citus skumstošus ledusskapī produktus. Arī ja pievienosi nevis ūdeni, bet buljonu vai beigās krējumu un zaļumus, taču zupa no tā tikai vinnēs. Katrā gadījumā, nekāda vainaarī tāpat, ēst var.
Sastāvdaļas (6 porc.):
300g tušonka (cūkgaļa, liellops, medījums)
3-4 kartupeļi
1 burkāns
1 vidēji liels sīpols
1 lauru lapa
2-3 smaržīgo piparu graudiņi
eļļa
sāls
Pagatavošana (25 min.):
1. Kartupeļus, burkānu un sīpolu nomizo, sagriež kubiņos.
2. Kartupeļus pārliek katlā, ielej 2,5l ūdens un vāra līdz kartupeļi ir gatavi.
3. Pa to laiku pannā uzkarsē eļļu, apcep tajā sīpolus un burkānus. Tad dārzeņus pievieno kartupeļiem, pievieno arī sautētu gaļu, lauru lapu, smaržīgos piparus, vāra vēl 5 min.
4. Pirms pasniegšanas zupai ļauj atpūsties.
Padoms. Pasniedzot var pievienot krējumu un zaļumus.