Karbonādes sēņu mērcē

Video-recepte šeit

Sastāvdaļas (5 porc.):

 

5 šķēles cūkgaļas karbonāde (apm. 350g)
250g brūnie šampinjoni
125g krējums
500ml vistas buljons
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
garšvielas
melnie pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Sēnes sagriež plānās sķēlēs. Sīpolu nomizo un sagriež pusripiņās. Ķiplokus nomizo.

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā karbonādes no abām pusēm. Pārliek uz šķīvīša - tas vēlākam. Tajā pašā katlā ielej vēl 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus, sēnes un ķiplokus. Tad pievieno buljonu un sautē apm. 5 min. Tad pievieno krējumu, svaigi maltus piparus, garšvielas (ja nepieciešams), apmaisa un pārliek šajā mērcē atpakaļ gaļu. Apsedz ar vāku un uguni izslēdz.

3. Pasniedz ar griķiem, rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem.