Viena porcija man izmaksāja 0,77-0,78€. Es gaļu ņēmu 5,53€/kg. Ja gaļa ir lētāka, piem. 3,60€/kg, tad porcija sanāks vēl lētāk. Un parasti es izmantoju brūnos šampinjonus, jo viņiem izteiktāka sēņu garšu.
Sastāvdaļas (5 porc.):
5 šķēles cūkgaļas karbonāde (apm. 350g)
250g brūnie šampinjoni
125g krējums
500ml vistas buljons
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
garšvielas
melnie pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Sēnes sagriež plānās sķēlēs. Sīpolu nomizo un sagriež pusripiņās. Ķiplokus nomizo.
⠀
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā karbonādes no abām pusēm. Pārliek uz šķīvīša - tas vēlākam. Tajā pašā katlā ielej vēl 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus, sēnes un ķiplokus. Tad pievieno buljonu un sautē apm. 5 min. Tad pievieno krējumu, svaigi maltus piparus, garšvielas (ja nepieciešams), apmaisa un pārliek šajā mērcē atpakaļ gaļu. Apsedz ar vāku un uguni izslēdz.
⠀
3. Pasniedz ar griķiem, rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem.
Padoms. Svarīgi nepārcept un nepārvārīt karbonādes, lai tās nebūtu sīkstas un sausas. Cūkgaļas vietā var izmantot tītara fielju, vistas fileju vai griezt gaļu kā stroganovu.