Grauzdiņi piektdienas vakaram vai brīvdienu tusiņiem. Grauzdiņi sanāk maigi, ar viegli jūtamu ķiploka toni.
Sastāvdaļas:
300g rupjmaize
100g siers
1 ķiploka galviņa
50g zaļumi (pētersīļi)
3 ēd.k. olīveļļa
Pagatavošana (25 min.):
1. Ķiplokus mikroviļņu krāsnī karsē 1,5-2 min. Daiviņas saspaida ar dakšu, pievieno tām sarīvētu sieru, sakapātus zaļumus, eļļu un visu samaisa.
⠀
2. Maizi sagriež stienīšos, pārliek lielā bļodā, pievieno siera maisījumu, samaisa vai apsedzot ar vāku sakrata.
⠀
3. Visu pārliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 180 grādos 12 min.
Padoms. Ja vēlas stiprākus ķiploku grauzdiņus ar izteiktu ķiploku garšu, tad masai pievieno svaigus ķiplokus.Pasniedzot var pievienot krējumu un zaļumus.