Priekšā ir vēl viens ziemas mēnesis - sautējumi ir kā radīti šim gadalaikam. Šis sautējums ir mazliet franču noskaņās, jo pievienoju vīnu un, man leikas, tipiski latvisks, jo pasniedz ar kartupeļu biezputru. Labu apetīti!
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
600g cūkgaļas lāpstiņa
400g konservēti tomāti
200g sēnes
200g sarkanvīns
2 burkāni
1 sīpols
1 ēd.k. milti
2 ķiploku daiviņas
2 lauru lapas
sāls, pipari
Pagatavošana (40 min.):
1. Sīpolu sagriež šķēlēs. Ķiplokus sasmalcina. Galu sagriež palielos kubiņos. Burkānus nomizo un sagriež palielos gabalos. Sēnes sagriež šķēlēs.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 2 ēd.k. eļļas, apcep tajā sīpolus un burkānus. Pievieno gaļu, ķiplokus, sēnes un cep līdz gaļa ir apcepusies. Tad pielej sarkanvīnu, karsē apm. 10 min. Pievieno sasmalcinātus tomātus, miltus, lauru lapas un peč garšas sāli un svaigi maltus piparus. Apsedz ar vāku un sautē līdz gaļa ir gatava, apm 20 min.
3. Pasniedz ar vārīties kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
Recepte tapusi sadarbībā ar