Cūkgaļas sautējums ar sēnēm

Sastāvdaļas (4-6 porc.):

 

600g cūkgaļas lāpstiņa

400g konservēti tomāti

200g sēnes

200g sarkanvīns

2 burkāni

1 sīpols

1 ēd.k. milti

2 ķiploku daiviņas

2 lauru lapas

sāls, pipari

Pagatavošana (40 min.):


1. Sīpolu sagriež šķēlēs. Ķiplokus sasmalcina. Galu sagriež palielos kubiņos. Burkānus nomizo un sagriež palielos gabalos. Sēnes sagriež šķēlēs.

 

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 2 ēd.k. eļļas, apcep tajā sīpolus un burkānus. Pievieno gaļu, ķiplokus, sēnes un cep līdz gaļa ir apcepusies. Tad pielej sarkanvīnu, karsē apm. 10 min. Pievieno sasmalcinātus tomātus, miltus, lauru lapas un peč garšas sāli un svaigi maltus piparus. Apsedz ar vāku un sautē līdz gaļa ir gatava, apm 20 min.

 

3. Pasniedz ar vārīties kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Recepte tapusi sadarbībā ar