Lai nebūtu domstarpīnas kāpēc tā ir siera kūka, apskaidrošu - pēc konsistences tā ir siera kūka. Arī pagatavošana ir kā siera kūkai. Turklāt, angliski biezpienu mēdz saukt quark vai cottage cheese.
Tā sanāca, ka sākumā es gribēju izcept biezpiena plācenīšus. Gribēju tādus gaisīgus kā sieriņš. Un pa cik man bija kārtīgs graudains biezpiens, tad es to ar blenderi sasmalcināju, bet tajā pašā laikā man sanāca ļoti šķidra mīkla un papildus miltus likt klāt negribēju. Plācenīši nesanāca. Tad es pievienoju vēl sastāvdaļas un plācenīši pārtapa par siera kūku.
Sastāvdaļas (22cm forma):
500g biezpiens
200g saldais krējums
3 olas
120g cukurs
30g kakao pulveris
50g kviešu milti
50g tumšā šokolāde
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Formā ieklāj cepamo papīru.
2. Saldo krējumu samaisa ar olām, cukuru un kakao. Tad masai pievieno biezpienu, miltus un izkausētu šokolādi, samaisa līdz masa ir vienadabīga.
3. Mīklu pārlej sagatavotā formā un cep 25-30 min. Kūkai nav jābūt pārāk cietai - vidiņš būs mīksts kā braunijam. Tad kūku atdzesē un ar visu formu ievieto ledusskapī uz nakti.
4. Pirms pasniegšanas kūku izņem no formas un sagriež porcijas gabalos.
Padoms. Kūka sanāca šokolādīga, bet ne pārāk salda. Ja garšo riktīgi salds, pievieno vēl cukuru.
Recepte tapusi sadarbībā ar