Pelēko zirņu zupa

Sastāvdaļas (4porc.):

 

250g sausi pelēkie zirņi

2gl dārzeņu buljons

60g rīvēts siers

adžika

loki

krējums

sāls, pipari

Pagatavošana (40 min.):


1. Pelēkos zirņus iemērc uz nakti. Tad pārber tās katlā, pievieno ūdeni, sāli un vāra līdz zirņi ir gatavi. Es pavārīju mazliet ilgāk, lai zirņi sāk jukt ārā. Ūdeni notecina,

 

2. Pusi no zirņiem ieber blenderī, pievieno adžiku, glāzi buljona un sablendē. Šo masu pārlej katlā, pievieno otru buljona glāzi, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un uzkarsē.

 

3. Zupas bļodās liek krējumu, sieru, pārlej ar karstu zupu un pārkaisa ar zaļiem lociņiem.

 

4. Pasniedz uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar