Es beidzot atradu pankūkas, kas man tiešām garšo un vienlaicīgi ir veselīgas.
Varētu teikt, ka šīs ir īstas latviešu pankūciņas. Tuvojas Meteņi - pēc vienas informācijas tie ir 6. februārī, pēc otras - septiņas nedēļas pirms Lieldienām. Un šogad tas ir 19 februārī, bet 20. februārī šogad sākās Masleņica. Masleņica ilgst veselu nedēļu un visu šo nedēļu ēd pankūkas. Es neatradu Vikipēdijā informāciju, ka latvieši šajos svētkos ēd pankūkas, bet visi to dara. Piedāvāju nešķirot kas ko ēd, nemocīties un pasludināt februāri par pankūku mēnesi! Lai pankūkām bagāts februāris un, ka saka Jānis Bukums, debesis dimantos!
Sastāvdaļas (20 gb.):
200ml paniņas
50g auzu pārslas
100g rudzu milti
2 olas
1 ēd.k. cukurs
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
Pagatavošana:
1. Auzu pārslas ieber bļodā, pievieno paniņas, samaisa un atstāj uzbriest.
2. Lielā bļodā sajauc visas atlikušās sausās sastāvdaļas. Tad olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem - dzeltenumus uzreiz pievieno sausām sastāvdaļāmļ, bet baltumus iesit atsevišķi bļodā un uzputo līdz stingrām putām.
Tad mīklai pievieno paniņas ar auzu pārslām un kārtīgi samaisa. Pašās beigās iecilā uzputotus olu baltumus.
3. Cep uzkarsētā pannā no abām pusēm apm. pa 1 min.
4. Pasniedz ar krējumu, ievārījumu, medu, svaigām ogām vai mērci.
Padoms. Šīs pankūkas var pasniegt arī ar bekonu, sieru, avokado un olām.
Recepte tapusi sadarbībā ar