Zupa ar skābenēm

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

300g skābenes

200ml piens

1 burkāns

1 maziņš sīpols

2 kartupeļi

50g sviests ar maurlokiem "Saulute"

3-4 olas

 

 

Pagatavošana:

 

1. Kartupeļus un burkānus nomizo un sagriež. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Skābenes noskalo, sagriež smalkāk. Olas novāra, atdzesē un noloba.

 

2. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus, burkānus un kartupeļus. Pievieno 800ml ūdens un vāra līdz kartupeļi ir mīksti.

Olas dzeltenumu uzputo ar pienu un pievieno zupai, kad kartupeļi ir mīksti. Pievieno arī sasmalcinātas skābenes, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.  Vāra 5 min. un uguni izslēdz. 

 

3. Zupu pasniedz siltu ar vārītu olu.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar