Pirmie pavasara zaļumi - skābenes un lakši. Man viņi vienmēr atgādinās par pavasari un par skābeņu zupu. Tāpēc šodien vāram zupu!
Ja kādam apnika kartupeļi, tad tos mierīgi var nelikt, bet gatavai zupai pievienot maizes grauzdiņus.
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
300g skābenes
200ml piens
1 burkāns
1 maziņš sīpols
2 kartupeļi
50g sviests ar maurlokiem "Saulute"
3-4 olas
Pagatavošana:
1. Kartupeļus un burkānus nomizo un sagriež. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Skābenes noskalo, sagriež smalkāk. Olas novāra, atdzesē un noloba.
2. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus, burkānus un kartupeļus. Pievieno 800ml ūdens un vāra līdz kartupeļi ir mīksti.
Olas dzeltenumu uzputo ar pienu un pievieno zupai, kad kartupeļi ir mīksti. Pievieno arī sasmalcinātas skābenes, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Vāra 5 min. un uguni izslēdz.
3. Zupu pasniedz siltu ar vārītu olu.
Recepte tapusi sadarbībā ar