Pildītas pankūkas ar āboliem un zemesriekstu sviestu

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

2 āboli

200g milti

180ml piens

125g zemesriekstu sviests

1 ola

1/2 tējk. cepamais pulveris

vanilīna cukurs

cukurs

 

šokolādes mērce pasniegšanai

Mini Melts saldējums pasniegšanai

 

Pagatavošana:

 

1. Miltus, olu, pienu, vaniļas cukuru, cepamo pulveri ieber bļodā, pievieno pēc garšas cukuru un visu uzputo.

 

2. Ābolus nomazgā, sagriež 3-4mm plānās ripiņās. Saliek pa divām ripiņām kopā un ar nelielu apaļu formiņu izgriež vidu. Vidu var izgriezt arī uzreiz visam ābolam un tad sagriezt ripiņās. Uz vienas no divām ripiņām uzsmērē zemesriekstu sviestu, uzliek otru ripiņu un mazliet saspiež.  Tagad katru šādu sagatavi iemērc mīklā no abām pusēm, lai āboli būtu pilnībā noklāti ar mīklu.

 

3. Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas no abām pusēm.

 

4. Pasniedz uzreiz ar šokolādes sīrupu un saldējumu.