Sen neesmu cepis pankūkas. Šīs ir īpašās pankūkas - tie ir pildīti ābolu gredzeni ar zemesriekstu sviestu. Un ja vēl pa virsu ir Mini Melts saldējums... tā ir pasaka!
Sastāvdaļas (4 porc.):
2 āboli
200g milti
180ml piens
125g zemesriekstu sviests
1 ola
1/2 tējk. cepamais pulveris
vanilīna cukurs
cukurs
šokolādes mērce pasniegšanai
Mini Melts saldējums pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Miltus, olu, pienu, vaniļas cukuru, cepamo pulveri ieber bļodā, pievieno pēc garšas cukuru un visu uzputo.
2. Ābolus nomazgā, sagriež 3-4mm plānās ripiņās. Saliek pa divām ripiņām kopā un ar nelielu apaļu formiņu izgriež vidu. Vidu var izgriezt arī uzreiz visam ābolam un tad sagriezt ripiņās. Uz vienas no divām ripiņām uzsmērē zemesriekstu sviestu, uzliek otru ripiņu un mazliet saspiež. Tagad katru šādu sagatavi iemērc mīklā no abām pusēm, lai āboli būtu pilnībā noklāti ar mīklu.
3. Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas no abām pusēm.
4. Pasniedz uzreiz ar šokolādes sīrupu un saldējumu.