Biezpiena cepumi "Zosu kājiņas"

Sastāvdaļas:

 

200g biezpiens
200g sviests
250g milti

citrons vai apelšins
1 tējk. cepamais pulveris
1 tējk. vaniļas cukurs

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

 

2. Biezpienu, sviestu, miltus, rīvētu citrona vai apelsīna miziņu un cepamo pulveri sajauc kopā un iemīca mīklu. Var pievienot arī pāris karotes izspiestas sulas. No mīklas izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 1 st.

 

3. Mīklu plānā kārtā izrullē, izgriež aplīšus. Ieber šķīvītī cukuru. Aplīšus no vienas puses iemērc cukurā, saloka uz pusēm (ar cukuru uz iekšu), vēlreiz iemērc cukurā un vēlreiz saloka uz pusēm (ar cukuru uz augšu). Ar dakšu saspiež kopā, lai veidojas zosu kājiņa un kārto uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī 20-25 min.