Kārtīgas vīriešu kotletes

Sastāvdaļas (12gb.):

 

750-800g labas kotlešu gaļas (liesas)

50g sviests "Saulute"

zaļumi

1 sīpols

2-3 ķiploka daiviņas

sāls, pipari

eļļa cepšanai

 

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sīpolu un ķiplokus nomizo.

 

2. Gaļu sagriež mazākos gabalos un sasmalcina. To var darīt gan ar gaļas maļamo mašīnu, gan blenderī.  Kopā ar gaļu sasmalcina arī sīpolu, ķiplokus, zaļumus. Pievieno arī sviestu. Pēc garšas peivieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Ar mitrām rokām izveido 12 kotletes. Kotletes saliek uz dēlīša, apsedz ar pārtikas plēvi vai tīru dvielīti un noliek saldētavā uz 1 st.

 

4. Kotletes apcep pannā uzkarsētā eļļā, pa 2 min. no katras psues. Tad tās pārliek uz cepešpannas un cep burtiski 6-7 min.

 

5. Pasniedz uzreiz ar salātiem, dārzeņiem, kartupeļiem, rīsiem, griķiem.

Recepte tapusi sadarbībā ar