Šo recepti es kādu laiciņu atpakaļ noskatīju no kāda šefpavāra ar vārdu. Kas tas bija par pavāru es tiešām neatceros. Atceros tikai to metodi - ar sviestu, saldētavu un man tas likās interesanti. Kāpēc viņš tā darīja? Tā darot visi īsti šefpavāri! Un kad to saka šefpavārs, tad jāsaka "Jā, Šef! ", nevis jāuzdod jautājumi.
Sastāvdaļas (12gb.):
750-800g labas kotlešu gaļas (liesas)
50g sviests "Saulute"
zaļumi
1 sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sīpolu un ķiplokus nomizo.
2. Gaļu sagriež mazākos gabalos un sasmalcina. To var darīt gan ar gaļas maļamo mašīnu, gan blenderī. Kopā ar gaļu sasmalcina arī sīpolu, ķiplokus, zaļumus. Pievieno arī sviestu. Pēc garšas peivieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Ar mitrām rokām izveido 12 kotletes. Kotletes saliek uz dēlīša, apsedz ar pārtikas plēvi vai tīru dvielīti un noliek saldētavā uz 1 st.
4. Kotletes apcep pannā uzkarsētā eļļā, pa 2 min. no katras psues. Tad tās pārliek uz cepešpannas un cep burtiski 6-7 min.
5. Pasniedz uzreiz ar salātiem, dārzeņiem, kartupeļiem, rīsiem, griķiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar