Agrāk, kad mēs nezinājām nosaukumu coleslaw, mums skolā deva kāpostu salātus un tā mēs esam pieraduši tos saukt. Tagad, izrādās, ka mums deva coleslaw un tas jau skan smalki. Lai būtu pavisam smalki, es pievienoju zilo sieru. Tas ir pikants pats pa sevi un salāti kļūst krēmīgāki un pikantāki. Vasaras svētkiem, pie grilētas gaļas vai zivs būs ideāli!
Sastāvdaļas:
1 neliela kāpostgalva
150g zilais siers
100g krējums vai majonēze
zaļumi (dilles)
1 ķiploku daiviņa
1/2 ēd.k. citrona sula
sāls, cukurs
Pagatavošana:
1. Kāpostu sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs, pārliek salātu bļodā. Pārkaisa ar sāli un cukuru un kārtīgi ar rokām saspaida, lai izdalās sula.
2. Krējumu vai majonēzi sajauc ar citrona sulu, sasmalcinātiem zaļumiem un ķiploku daiviņu. Mērci pievieno kāpostiem un kārtīgi samaisa. Salātus pa virsu pārkaisa ar sadrupinātu sieru, viegli izcilā un uzreiz pasniedz.