Pastāv viedoklis, ka šie kāposti nekad nav auguši dabā - tie esot selekcionēti un mākslīgi izaudzēti. Un kādreiz tos dēvēja par sīrijas kāpsotiem, par godu tautai, kuras pārstāvim ienāca prātā šī doma. Šādus ziedkāpsotus es atceros no bērnības, jo šādi tos vienmēr gatavoja mana vecmāmiņa. Tos var pasniegt gan kā patstāvīgu edienu, gan kā piedevu gaļai.
Sastāvdaļas:
1 vesels ziedkāposts (apm. 700g)
150g rīvmaize
100g sviests
40g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
kaltētas garšvielas
sāls
Pagatavošana:
1. Ziedkāpostu sadala mazākās daļās un novāra sālsūdenī. Ūdeni notecina.
2. Pannā izkausē sviestu, pievieno rīvmaizi, pēc garšas sāli un garšvielas. Cep 7-8 min, līdz rīvmaize maina krāsu. Rīvmaizi mazliet atdzesē, pievieno sieru, apmaisa.
3. Lielā bļodā kārto ziedkāpostus un pārkaisa pa virsu ar apceptu rīvmaizi. Pasniedz uzreiz.
Recepte tapusi sadarbībā ar