Krēmīgā tomātu pasta ar gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas (2-3 porc.):

 

150g pasta

400g konservēti sasmalcināti tomāti

100g kausētais siers RAMBYNO
400g kupātdesiņas

50g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

2 ķiploka daiviņas

saldās paprikas pulveris

čili pārslas

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana (30 min.):

 

1.  Pannā uzkarsē eļļu un izspiež tajā gaļu no desiņām apmēram valrieksta lielumā. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, papriku, čili pārslas pēc garšas un cep 3 min. Tad pievieno tomātus un sautē, līdz gaļa ir gatava.

 

2. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina, atstājot mazliet mērcei. Pastai pievieno kausēto sieru, bazilika lapiņas, samaisa. Pastu iejauc tomātu mērcē, pievieno pusi no rīvēta siera, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Pasniedzot pārkaisa ar atlikušo rīvētu sieru.

Recepte tapusi sadarbībā ar