Kad cilvēkam ir pilna mute, viņš klusē. Un kad cilvēks klusē, viņš nevar sarunāt muļķības. Arī izdarīt muļķības viņš nevar, jo rokas aizņemtas ar dakšu/karoti, šķīvi, glāzi. Un man ir ģeniāls plāns kā pārvarēt šīs grūtības - sēžamies pie galda un garšīgi ēdam. Lēnām, izbaudot un galvenais - garšīgi! Un kamēr mēs baudam, mēs nevaram pat nejauši patiekt kaut-ko aizvainojošu. Man liekas, ka tas ir ģeniāli izdomāts!
Sastāvdaļas (2-3 porc.):
150g pasta
400g konservēti sasmalcināti tomāti
100g kausētais siers RAMBYNO
400g kupātdesiņas
50g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
2 ķiploka daiviņas
saldās paprikas pulveris
čili pārslas
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Pannā uzkarsē eļļu un izspiež tajā gaļu no desiņām apmēram valrieksta lielumā. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, papriku, čili pārslas pēc garšas un cep 3 min. Tad pievieno tomātus un sautē, līdz gaļa ir gatava.
2. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina, atstājot mazliet mērcei. Pastai pievieno kausēto sieru, bazilika lapiņas, samaisa. Pastu iejauc tomātu mērcē, pievieno pusi no rīvēta siera, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Pasniedzot pārkaisa ar atlikušo rīvētu sieru.
Padoms. Desiņu vietā var izmantot malto gaļu, no kuras izveido bumbiņas. Maltai gaļai, protams, peivieno garšvielas.
Šo visu var gatavot vienā pannā vai katlā - kopā ar tomātiem pievieno apm. 400ml buljona un turpat pannā ieber pastu.
Recepte tapusi sadarbībā ar