Laikam, pienācis tas brīdis, kad jāievieš jauna rubrika - #grūtolaikureceptes. Man ļoti gribās padalīties ar nejauši internetā atrasto kūkas recepti.
Šīs kūkas recepte kļuva populrāra Amerikā Lielās depresijas laikā un Otrā pasaules kara laikā. Kūkas sastāvā ir slavenā Campbell's tomātu zupa. Tā pat visgrūtākajos gados bija diezgan lēta un pieejama. Tieši šī zupa piešķir kūkai krāsu. Es pievienoju cepamo pulveri, bet oriģinālajā receptē bija soda kas kalpoja kā irdinātājs. Toreiz jogurtu vai citronus veikalos atrast bija diezgan pagrūti.
Sastāvdaļas:
225g cukurs
350g milti
300g konservēti tomāti
40g mīksts sviests
1/2 ēd.k. cepamais pulveris
kanēlis
maltas krustnagliņas
malts muskatrieksts
malti smaržīgie pipari
sāls, pipari
Krēmam:
300g svaigais siers
50g pūdercukurs
vaniļas cukurs
Pagatavošana (forma 24X10):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2. Sviestu uzputo ar cukuru. Pievieno miltus, cepamo pulveri, pa pustējkarotei kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu, smaržīgos piparus, pēc garšas svaigi maltus melnos piparus un sāli.
Tomātus sablendē un pievieno mīklai. Samaisa līdz masa ir viendabīga. Pārlej formā un cep cepeškrāsnī 50-60 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
⠀
3. Gatavo krēmu. Sieru sajauc ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Var uzputot, var ar karoti samaisīt līdz veidojas viendabīga masa.
4. Gatavu kūku pilnībā atdzesē un noklāj ar pagatavoto krēmu.
PADOMS. Atradu arī versiju, kur kūkai pievieno rozīnes. Un krēmam var pievienot šokolādi, bet mums ir taupības režīms un tāpēc var iztikt. Un pārliecinājos - garšvielas nevajag žēlot, tās jāliek no visas sirds.