Maģiskā tomātu kūka

Sastāvdaļas:

 

225g cukurs

350g milti

300g konservēti tomāti

40g mīksts sviests

1/2 ēd.k. cepamais pulveris

kanēlis

maltas krustnagliņas

malts muskatrieksts

malti smaržīgie pipari

sāls, pipari

 

Krēmam:

300g svaigais siers

50g pūdercukurs

vaniļas cukurs

Pagatavošana (forma 24X10):

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

 

2. Sviestu uzputo ar cukuru. Pievieno miltus, cepamo pulveri, pa pustējkarotei kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu, smaržīgos piparus, pēc garšas svaigi maltus melnos piparus un sāli.

Tomātus sablendē un pievieno mīklai. Samaisa līdz masa ir viendabīga. Pārlej formā un cep cepeškrāsnī  50-60 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

3. Gatavo krēmu. Sieru sajauc ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Var uzputot, var ar karoti samaisīt līdz veidojas viendabīga masa.

 

4. Gatavu kūku pilnībā atdzesē un noklāj ar pagatavoto krēmu.