Daudzu atzīstas, ka stresojot mēdz kaut-ko ēst. Arī ceļojot gribas kaut-ko pagrauzt. Piedāvāju diezgan veselīgu un garšīgu alternatīvu tradicionālajiem riekstiņiem un čipsiem.
Sastāvdaļas:
150g cukīni
150g burkāni
250g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
Pagatavošana:
1. Cukīni un burkānus nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Ja dārzeņi ir jauni, tos var vienkārši nomazgāt. No dārzeņiem izspiež lieko šķidrumu. Tad pievieno sieru un visu sajauc kopā.
2. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un ar karoti kārto dārzeņu-siera maisījumu - pa puskarotei uz katru. Tad ar glāzi piespiež. Ja līp klāt glāzei, var apsegt ar cepamo papīru un caur papīru mēģināt.
3. Cep 200 grādos apm. 10 min. Čipsus kopā ar papīru noņem, atdzesē un tad atdala no papīra. Kamēr dziest, var kārtot nākamo porciju.
PADOMS. Šis ir kolosāls veids kā utilizēt to, kas paliek pāri pēc sulu spiešanas - piem. burkānus, ķirbjus, selerijas, bietes utt. Var pamēģināt pievienot ābolus un zaļumus.
Recepte tapusi sadarbībā ar