Man visu laiku gribās jūs garšīgi pabarot. Tāpēc šodien visvienkāršākie, politiski visneitrālākie un visiem saprotamākie dārzeņi - KARTUPEĻI. Tie tika ievesti no svešzemes, ilgi lamāti un tad ļoti iecienīti. Nav nekā garšīgāka par parastiem kartupeļiem. Es šodien piedāvāju tos apcept, pagatavot siera mērci un visu apēst. Lai nu kā, bet ēst patīk visiem. Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
700g notīrīti vārīti kartupeļi
100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
1/3 paprika
1/2 sīpols
1 ēd.k. krējums vai majonēze
2 ķploka daiviņas
zaļumi
eļļa
sāls
Pagatavošana:
1. Pannā uzkarsē eļļu un apcep kartupeļus no visām pusēm.
2. Kamēr cepās kartupeļi, gatavo mērci. Papriku un sīpolu sagriež mazos kubiņos, ķiplokus un zaļumus sasmalcina. Visu saliek bļodā, peivieno sieru, krējumu vai majonēzi un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli.
3. Karstus kartupeļus viegli saspiež uz pannas ar kartupeļi stampu. Nevajag stipri spiest, lai kartupeļi neizšķīst. Tad uz kartupeļiem liek mērci un uzreiz pasniedz.
Padoms. Sezonā var izmantot jaunos kartupelīšus un netīrīt tos. Tieši tāpat apcept un saspiest.
Recepte tapusi sadarbībā ar