Apcepti kartupeļi ar siera mērci

Sastāvdaļas:

 

700g notīrīti vārīti kartupeļi

100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

1/3 paprika

1/2 sīpols

1 ēd.k. krējums vai majonēze

2 ķploka daiviņas

zaļumi

eļļa

sāls

Pagatavošana:

 

1.  Pannā uzkarsē eļļu un apcep kartupeļus no visām pusēm.

 

2. Kamēr cepās kartupeļi, gatavo mērci. Papriku un sīpolu sagriež mazos kubiņos, ķiplokus un zaļumus sasmalcina. Visu saliek bļodā, peivieno sieru, krējumu vai majonēzi un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli.

 

3. Karstus kartupeļus viegli saspiež uz pannas ar kartupeļi stampu. Nevajag stipri spiest, lai kartupeļi neizšķīst. Tad uz kartupeļiem liek mērci un uzreiz pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar