Zaļie kartupeļu salāti

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

250g sparģeļi

apm. 800g vārīti kartupeļi

6 cieti vārītas olas

1 lauku gurķis

 

Mērcei:

200g krējums

10g dilles

20g bazilika lapiņas

3 ķiploka daiviņas

2 ēd.k. citrona sula

2 tējk. kaperi

1 tējk. mārrutki

sāls, pipari

Pagatavošana (20 min.):

 

1. Novāra sparģeļus. Pirms vārīšanas sparģēļus sagriež mazākos gabalos un ja ir cieti gali, tad tos nomizo ar dārzeņu mizojamo. Sparģeļu vārīšanas ilgums atkarīgs no lieluma - jo resnāks sparģelis, jo ilgāk jāvāra. Tad ūdeni notecina. Kartupeļus un olas sagriež šķēlēs. Gurķi nomazgā un sagriež pēc iespējas plānākās sķēlēs.

 

2. Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz veidoojas viendabīga masa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Salātu bļodā ielej mērci un pievieno kartupeļus, gurķus un sparģeļus. Viegli izcilā un tad pievieno olas.

 

4. Salāti būs garšīgāki, ja pāris stundas tie tiks noturēti ledusskapī.

Recepte tapusi sadarbībā ar