Man jāsaka, ka ir īstais laiks doties iepirkties uz tirgu - tur parādījās tik daudz jauno dārzeņu un zaļumu. Viss ir tik skaisti zaļš un vasarīgs! Pilnīgi gribās ēst veselīgāk un vieglāk.
Šiem salātiem ir ļoti garšīga mērcīte. To var pagatavot vairāk un uzglabāt ledusskapī pāris dienas un vienkārši pārliet kartupeļiem vai pākšu pupiņām.
Sastāvdaļas (4 porc.):
250g sparģeļi
apm. 800g vārīti kartupeļi
6 cieti vārītas olas
1 lauku gurķis
Mērcei:
200g krējums
10g dilles
20g bazilika lapiņas
3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. citrona sula
2 tējk. kaperi
1 tējk. mārrutki
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Novāra sparģeļus. Pirms vārīšanas sparģēļus sagriež mazākos gabalos un ja ir cieti gali, tad tos nomizo ar dārzeņu mizojamo. Sparģeļu vārīšanas ilgums atkarīgs no lieluma - jo resnāks sparģelis, jo ilgāk jāvāra. Tad ūdeni notecina. Kartupeļus un olas sagriež šķēlēs. Gurķi nomazgā un sagriež pēc iespējas plānākās sķēlēs.
2. Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz veidoojas viendabīga masa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Salātu bļodā ielej mērci un pievieno kartupeļus, gurķus un sparģeļus. Viegli izcilā un tad pievieno olas.
4. Salāti būs garšīgāki, ja pāris stundas tie tiks noturēti ledusskapī.
Padoms. Sparģeļus var aizvietot ar zaļām pākšu pupiņām.
Recepte tapusi sadarbībā ar