Pasta ar malto gaļu un bietēm

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

400g maltā liellopu gaļa

200g pasta

200g tomātu pasata vai mērce

250g vārītas bietes

100g siers feta vai Brinza

1 sīpols

2 burkāni

3 ķiploka daiviņas

baziliks

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Sīpolu un burkānus nomizo, sagriež kubiņos vai ripiņās. Bietes sagriež daiviņās, kubiņos vai sarīvē uz dārzeņu rīves. 

 

2. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, atstājot mazliet mērcei.

 

3. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus ar burkāniem. Tad pievieno malto gaļu un cep visu kopā, līdz gaļa ir gatava. Pievieno tomātu pasatu, bietes, sasmalcinātus ķiplokus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Iemaisa pastu un pēc vajadzības pievieno šķidrumu, kurā vārījās pasta.

 

4. Visu sadala pa porcjas šķīvjiem, pārkaisa ar sadrupinātu sieru un bazilika lapiņām.

Recepte tapusi sadarbībā ar