Šī šķietami tradicionālā pasta ar nosacīti bolonjēzes noskaņu viegli pārtop par kaut-ko mazliet interesantāku - atliek tikai pievienot sieru un bietes. Man garšo tādas viegli apceptas bietes un man nekas nav pret biešu izskatu un garšu. Bet pazīstu cilvēkus, kuriem bietes nav iecienītākais dārzenis. Un tad nu dalos ar ideju kā iekļaut bieti savā ēdienkartē. Bet tiem, kam bietes garšo, šī ir vēl viena ideja kā to pasniegt.
Starp citu, veģetārieši var izslēgt gaļu un gatavot veģetāro mērci.
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
400g maltā liellopu gaļa
200g pasta
200g tomātu pasata vai mērce
250g vārītas bietes
100g siers feta vai Brinza
1 sīpols
2 burkāni
3 ķiploka daiviņas
baziliks
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Sīpolu un burkānus nomizo, sagriež kubiņos vai ripiņās. Bietes sagriež daiviņās, kubiņos vai sarīvē uz dārzeņu rīves.
2. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, atstājot mazliet mērcei.
3. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus ar burkāniem. Tad pievieno malto gaļu un cep visu kopā, līdz gaļa ir gatava. Pievieno tomātu pasatu, bietes, sasmalcinātus ķiplokus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Iemaisa pastu un pēc vajadzības pievieno šķidrumu, kurā vārījās pasta.
4. Visu sadala pa porcjas šķīvjiem, pārkaisa ar sadrupinātu sieru un bazilika lapiņām.
Padoms. Ja ir grūtības ar biešu iekļaušanu uzturā, tad iesaku bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves un pievienot jau cepot malto gaļu. Bietes gan pašas mainīs krāsu un garšu, gan iekrāsos gaļu un beigās sanāks ļoti garšīga mērce.
Recepte tapusi sadarbībā ar