Šie salāti ir no manas pirmās recepšu grāmatas "Piparēdiens". Tiem nav nekāda īpaša stāsta, tie vienkārši ir manas mammas mīļākie salāti. Ar gatavu saldu arbūzu (kādu šobrīd var iegādāties Imantas un Pļavnieku tirgos) salāti ir īpaši garšīgi. Tie īpaši labi sader kopā ar grilētu vistu.
Sastāvdaļas (4 porc.):
200g arbūzs
250g mīkstais salātu siers
70g rukola
30g olīveļļa
1/2 sarkans sīpols
citrons
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Sieru sagriež kubiņos. Arbūzu iztīra no kauliņiem un sagriež tādos pašos kubiņos kā sieru. Sīpolu sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs.
2. Lielā salātu bļodā ielej olīveļļu, pievieno rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu. Sajauc ar putojamo slotiņu. Pievieno arbūzu, rukolu, sīpolus un samaisa. Tad pievieno sieru, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un uzmanīgi izcilā.
3. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Salāti būs garšīgāki, ja izmantosi rupja maluma sāli - jūras sāli vai Himalaju. Melnos piparus var aizvietot ar rozā pipariem vai Timutas pipariem.
Recepte tapusi sadarbībā ar