Viena ātri un vienkārši pagatavojama recepte. Bērniem garšo kotletes un šādas kotletes tie labprāt ēdīs. Pēc maniem novērojumiem, daudziem bērniem garšo mēreni pikanti ēdieni un tāda čili mērce varētu patikties. Es klāt pasniegtu kaut-ko līdzīgu stirfrajam vai dārzeņu nūdeles.
Sastāvdaļas (12 gb.):
2 lielas vistas filejas vai 4 atkauloti šķiņķīši
3 ēd.k. zivju mērce
1 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. rīvēts ingvers
3 ķiploka daiviņas
zaļumi (dilles, pētersīļi vai kinza)
saldā čili mērce pasniegšanai
Pagatavošana (20 min.):
1. Vistas gaļu sasmalcina ar blenderi vai sagriež mazos-mazos kubiņos. Gaļai pievieno zivju mērci, sojas mērci, sasmalcinātus ķiplokus, ingveru un sasmalcinātus zaļumus. Kārtīgi samaisa un atdauza vairākas reizes pret bļodas apakšu. Tad ar mitrām rokām formē nelielas kotletes - man sanāca 12 gb.
2. Uzkarsē pannu un cep kotletes no abām pusēm līdz tās ir gatavas, Līdz pasniegšanai galbā siltā vietā.
3. Pasniedz ar saldo čili mērci, nūdelēm vai dārzeņiem.
Padoms. Visas sastāvdaļas var uzreiz likt blenderī un sasmalcināt. Gribu pabrīdināt, ka šoreiz gatava maltā gaļa nederēs - tā parasti ir pārāk smalka un pašķidra un sanāks drīzāk pankūkas, nevis kotletes. Par blenderi var nesatraukties - tas tīri labi tiek gaļa ar šo darbiņu. Izvēlies ledus smalcināšanas funkciju vai rokas blenderi.
Recepte tapusi sadarbībā ar