Itāļu virtuvē ir teļa gaļa ar tunča mērci tonnato. Es iedomājos, kā tā varētu būt bombiska mērce priekš dārzeņiem. Man liekas, ka ideālāk varētu būt, ja kartupeļi būtu vēl silti. Tūlīt-tūlīt jau sāksies jauno dārzeņu sezona un es izmēģinu receptes, kurās tos izmantot.
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
400g vārīti jaunie kartupeļi
400g vārīti brokoļi
2 lauku gurķi
100g kiršu tomāti
100g salātu lapas
Mērcei:
100g tuncis savā sula
1 ēd.k. kaperi
2 ķiploka daivņas
1/4 citrons
3 ēd.k. krējums (vai laba majonēze)
Pagatavošana (15 min.):
1. Gurķus sagriež kubiņos. Tomātus sagriež uz pusēm. kartupeļus sagriež palielos kubiņos. brokoļus sadala mazākos ziedos.
2. Gatavo mērci. Blenderī liek ķiplokus, tunci, kaperus, pieveno krējumu un piespiež citrona sulu. Visu sablendē līdz masa ir viendabīga.
2. Salātu bļodā vai šķīvī saliek visus dārzeņus - kartupeļus, brokoļus, tomātus, gurķus un salātu lapas. Visu var kārtot čupiņās vai arī uzreiz apmaisīt. Pārlej ar mērci un pārkaisa pēc garšas ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
3. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Ja mērce sanāca pārāk bieza, tai var pievenot labu olīveļļu.
Recepte tapusi sadarbībā ar