Lai cik tas nebūtu dīviani, falafelus es taisu pirmo reizi. Parasti tos izvēlos turku ieskrietuvēs (īpaši ārzemēs), ja neesmu pārliecināts par piedāvātās gaļas kvalitāti vai mulsina garšu salikums. Ar šo ēdienu nekad nevar nošaut greizi, jo šis nav tas produkts, ar kuru varētu šmaukties.
Sastāvdaļas:
400g auna (turku) zirņi GLOBUS, bez šķidruma
100g saldēti zaļie zirnīši
80g rikota
50g milti
zaļumi
eļļa cepšanai
s;als, pipari
Pagatavošana:
1. Auna zirņus, zaļos zirnīšus, miltus, rikotu un zaļumus liek blenderī un sasmalcina. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
2. Ar mitrām rokām veido bumbiņas valrieksta lielumā.
3. Pannā ielej eļļu, uzkarsē un cep bumbiņas no visām pusēm.
4, Pasniedz ar turku/grieķu jogurtu, kuram var peivienot ķiploka daiviņu vai citas garšvielas pēc savas gaumes.