Vienkāršā ābolkūka

Sastāvdaļas (veselai ģimenei):


​4 olas

1gl. milti

1 gl. cukurs

3 āboli

1/2 tējk. vanilīna cukurs

1 tējk. cepamais pulveris

Pagatavošana:

 

1. ​Olu baltumus atdala no dzletenumiem. Olu baltumus uzputo līdz stingrām putām.

 

2. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vanilīna cukuru un uzputo līdz olas paliek gaišas un palielinās apjomā. Tad pievieno miltus ar cepamo pulveri un ātri uzputo vēlreiz.
 

3. ​Ābolus nomizo, sagriež mazākos gabalos un iejauc mīklā. Un pēdējos uzmanīgi, bet ātri, iecilā olu baltumus.

 

4. Formu iesmērē ar eļļu un pārliek mīklu. Es pa virsu uzbēru saldētas brūklenes, burtiski pussauju. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 grādos apm. 1 st. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

 

5. Es iesaku kūku atdzesēt pirms pasniegšanas. Un man ļoti tā garšo ar saldējumu, tāpēc parasti es cukuru lieku mazāk kā vienu glāzi.