Ļoti vienkārša ābolkūka. Pamatu, bez āboliem, var izmantot arī vairāku slāņu tortei - sagriez uz pusēm un iesmērē ar krēmu vai ievārījumu, un tad izdekorē augšu. Arī olu daudzumu var mainīt - var likt gan 2 olas (tad kūka būs blīvāka), gan 3. Vai arī putot olas neatdalot atsevišķi baltumus no dzeltenumiem. Ābolu vietā var likt arī rabarberus, bumbierus vai piem. cietus persikus.
Bet ja gribi gaisīgu, vieglu un tādu, lai visiem ir pārsteigums (taču tu virtuvē pavadīji tikai 10 min), tad seko receptei.
Sastāvdaļas (veselai ģimenei):
4 olas
1gl. milti
1 gl. cukurs
3 āboli
1/2 tējk. vanilīna cukurs
1 tējk. cepamais pulveris
Pagatavošana:
1. Olu baltumus atdala no dzletenumiem. Olu baltumus uzputo līdz stingrām putām.
2. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vanilīna cukuru un uzputo līdz olas paliek gaišas un palielinās apjomā. Tad pievieno miltus ar cepamo pulveri un ātri uzputo vēlreiz.
3. Ābolus nomizo, sagriež mazākos gabalos un iejauc mīklā. Un pēdējos uzmanīgi, bet ātri, iecilā olu baltumus.
4. Formu iesmērē ar eļļu un pārliek mīklu. Es pa virsu uzbēru saldētas brūklenes, burtiski pussauju. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 grādos apm. 1 st. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
5. Es iesaku kūku atdzesēt pirms pasniegšanas. Un man ļoti tā garšo ar saldējumu, tāpēc parasti es cukuru lieku mazāk kā vienu glāzi.