Man ļoti patīk tādas receptes - lai ir vienkarši, bet efekts ir WOW!
Gatavojot šo vistu iesaku spārnu galiņus aptīt ar foliju, jo tie mēdz apdegt un ne visai labi izskatās. Īpaši, ja runa iet par svētku cepeti, ir jāpiedomā kā tas beigās izskatīsies uz galda.
Sastāvdaļas (veselai ģimenei):
1 svaiga vista
100-125g bekons
3-4 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Ķiplokus sagriež šķēlītēs. Vistas krūtiņā ar nazi izdur caurumus un piepilda tos ar ķiploku šķēlītēm. Vistu no visām pusēm ierīvē ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pārliek cepamā formā un pa virsu kārto bekonu, liekot šķēles krusteniski.
2. Vistu cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 1 st.
Ja bekons deg, tad vistu var apsegt ar foliju, bet minūtes 10 pirms cepšanas beigām foliju vajag noņemt.
3. Lai pārbaudītu, vai vista ir izcepusies, iegriez vistu pie stilbiņa - ja tek caurspīdīga sula, tad vista ir gatava.