Vistas cepetis ar bekonu

Sastāvdaļas (veselai ģimenei):


​1 svaiga vista
100-125g bekons
3-4 ķiploka daiviņas
sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. ​Ķiplokus sagriež šķēlītēs. Vistas krūtiņā ar nazi izdur caurumus un piepilda tos ar ķiploku šķēlītēm. Vistu no visām pusēm ierīvē ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pārliek cepamā formā un pa virsu kārto bekonu, liekot šķēles krusteniski.

 

2. ​Vistu cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 1 st.
Ja bekons deg, tad vistu var apsegt ar foliju, bet minūtes 10 pirms cepšanas beigām foliju vajag  noņemt.
 

3. ​Lai pārbaudītu, vai vista ir izcepusies, iegriez vistu pie stilbiņa - ja tek caurspīdīga sula, tad vista ir gatava.

 

 

 

Video recepti var noskatīties šeit