Vitaminizēti salāti īpaši janvārim. Kurš apņēmās šogad ēst veselīgāk? Nu tad lūdzu! Trīs no piecām krāsām jau ir šķīvī. Un otrs iemesls gatavot šos salātus - tas ir vienkārši garšīgi! Kam garšo, var pievienot etiķi vai citrona sulu, bet man personīgi tas skābums parasti traucē, tāpēc es iztiku bez.
Droši var gatavot lielāku porciju un mierīgi uzglabāt ledusskapī līdz nākamai dienai.
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
400g svaigie kāposti
350g rīvētas tvaicētas bietes DIMDIŅI
350g korejas salāti DIMDIŅI
250g zaļie zirnīši
1 paprika
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
eļļa cepšanai
sāls
Pagatavošana (20 min):
1. Papriku un sīpolu sagriež plaņās strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep, līdz tie ir mīksti.
⠀
2. Kāpostu sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs, pārleik bļodā, pievieno sāli un mazliet paspaida, lai izdalās sula. Kāpostiem pievieno burkānus, bietes, zirnīšus, ceptus sīpolus ar papriku, sasmalcinātus ķiplokus un visu kārtīgi samaisa. Pēc vēlēšanās var pievienot etiķi vai svaigi spiestu citronu sulu.
⠀
3. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.⠀