Es turpinu #grūtolaikureceptes. Pēc maniem aprēķiniem viena porcija (ja dala uz 5), sanāk 0,90 Euro. Man gan sanāca vēl lētāk, jo turku zirņus man atsūtīja "Dimdiņi" lielā dāvanu grozā jubilejā. Es parasti turu ledusskapī tādas lietas - nopērku uz akciju to, kas var ilgāk stāvēt. Sanāk ietaupīt gan naudu, gan laiku skrienot uz veikalu.
Sāli un piparus es šoreiz neliku - garšas man pietika no garšvielām, bet sāls vietā šoreiz ir siers. Sanāca ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas (5 porc.):
550g vistu stilbiņi bez locītavas (5gb.)
500g turku zirņi vārīti
400g konservēti sasmalcināti tomāti
75g Fetaki siers
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. čili pasta (vai harissa)
1 tējk. kaltētas garšvielas (vistai)
1 ēd.k. eļļa
pētersīļi
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 195 grādiem. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caursīdīgi. Pievieno stilbiņus un apcep tos no abām pusēm līdz brūnai garoziņai. Tad pievieno konsevētus tomātus, turku zirņus, 200ml ūdens, čili pastu, garšvielas, samaisa. Katlu liek cepeškrāsnī un sautē līdz stilbiņi ir gatavi, apm. 40 min.
3. Gatavus stilbiņus kārtō porcijas šķīvjos, pārkaisa ar sadrupinātu sieru, sasmalcinātiem pētersīļiem un uzreiz pasniedz. Klāt var uzkost tortillu.