Vistu stilbiņi ar turku zirņiem un sieru

Sastāvdaļas (5 porc.):

 

550g vistu stilbiņi bez locītavas (5gb.)

500g turku zirņi vārīti

400g konservēti sasmalcināti tomāti

75g Fetaki siers

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

1 ēd.k. čili pasta (vai harissa)

1 tējk. kaltētas garšvielas (vistai)

1 ēd.k. eļļa

pētersīļi

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 195 grādiem. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina.

 

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caursīdīgi. Pievieno stilbiņus un apcep tos no abām pusēm līdz brūnai garoziņai. Tad pievieno konsevētus tomātus, turku zirņus, 200ml ūdens, čili pastu, garšvielas, samaisa. Katlu liek cepeškrāsnī un sautē līdz stilbiņi ir gatavi, apm. 40 min.

 

3. Gatavus stilbiņus kārtō porcijas šķīvjos, pārkaisa ar sadrupinātu sieru, sasmalcinātiem pētersīļiem un uzreiz pasniedz. Klāt var uzkost tortillu.