Vispār ārzemnieki šo sauc par staigājošo tako, jo tu vari staigāt riņķī apkārt, ēst un tev nekas nepilēs. Es to nosaucu par slinko tako, jo reāli tev pēc tam pat trauki nav jāmazgā. Man ši ideja bija sen un pa cik šodien piektdiena - PIEKTDIENA! - es nolēmu ka šodiena ir īstā diena lai kaut-ko šādu pagatavotu. Dārzeņus var izmantot pēc savas gaumes - svaigus vai marinētus gurķus, kāpostus, halapenjo, olīvas, kukurūzu, pupiņas utt. Krējumā vietā var būt jebkura mērce, pat gvakamole.
Un visa gatavošana aizņem nieka 20 min, ieskaitot tomātu griešanu un paciņas atvēršanu.
Lai jaukas brīvdienas! (starp citu, pēdējās brīvdienas pirms mācību gada sākuma)
Sastāvdaļas (2 porc.):
100g kukurūzas čipšu paciņa
250g maltā gaļa
100g bbq mērce vai tomātu mērce
1 tomāts
50g krējums
30g rīvēts siers
2 ēd.k. krējums
1 tējk. čili pasta
Pagatavošana (20min.):
1. Malto gaļu apcep uzkarsētā pannā. Kad gaļa ir gatava, tai pievieno mērci un čili pastu, apmaisa.
2. Atver čipšu paku tā, lai veidojas šķīvis - no priekšas vai aizmugures pa vidu. Sakārto čipšus un tiem pa virsu liek malto gaļu. Pārkaisa ar rīvētu sieru, uzliek tomātu šķēles un pievieno krējumu.
3. Pasneidz ar salvetēm, lai rokas nebūtu jāslauka biskēs.