Māsu Cvetajevu ābolkūka

Sastāvdaļas (forma - 31cm diametrā):

 

Mīklai:

240g milti

150g sviests

105g skābais krējums

1 ēd.k. cukurs

1/2 tējk. cepamais pulveris

 

Pildījumam:

200g skābais krējums

150g cukurs

35g milti

1 ola

āboli

kanēlis

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, režīms - augša/apakša (bez konvekcijas).  Sagatavo cepamo formu - ieklāj cepamo papīru, ja forma nav ar noņemām malām vai nav silikona. Man ir metāla tartes forma ar izņemamu vidu.

 

2. Sviestu izkausē un atdzesē. Pievieno miltus, krējumu, cepamo pulveri, cukuru un visu samaisa. Sanāk ļoti mīksta mīkla. Mīklu ieklāj formā,  piespiežot ar pirkstiem gar malām izveido bortiņus. Formu ar mīklu ieliek ledusskapī, kamēr griež ābolus.  Cik konkrēti ābolus vajag, pateikt grūti - tiem biezā slāni jāpiepilda forma. Man vajadzēja 5 ābolus.

 

3. Gatavo pildījumu: krējumu sakuļ ar olu un cukuru, miltiem, pievieno pēc garšas kanēli. Šo pildījumu uzlej parvirsu āboliem. Cep cepeškrāsnī 45 min.

 

4. Kūku atdzesē, izņem no formas un tad pasniedz. Bet to var uz nakti likt ledusskapī līdz nākamai dienai. Klāt var pasniegt saldējumu vai putukrējumu.

Recepte tapusi sadarbībā ar