Kabaču vafeles

Sastāvdaļas :

 

1 kabacis (apm. 800g)

2 olas

3 ēd.k. rīsu milti

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Kabaci nomizo, sarīvē uz dārzeņu rīves. Rīvēšanas laikā atkritīs vidiņš - sēklu daļa. Rīvētus kabačus pārkaisa ar sāli, samaisa un atstāj uz 5 min. No kabačiem izspiež lieko šķidrumu. Šajā brīdī palilks apmēram 500g kabaču. Kabacim pievieno olas, miltus, svaigi maltus piparus, samaisa.

 

2. Uzkarsē vafeļu pannu un izcep vafeles. Man sanāca 6 lielas  vafeles.

 

3. Vafeles pasniedz ar krējumu, pārskaisa ar rīvētu sieru, uzsmērē svaigo sieru, pievieno lasi, vistu, dārzeņus utt. Variācijas ir tik daudz!

Recepte tapusi sadarbībā ar