Ja tavā dārziņā neaug kabači, tev nav dārzīņš un nav ome laukos, kas met pakaļ kabačus, tad skrien uz Imantas tirgu, kamēr vēl sezona. Un nekautrējies, pērc kabačus vairāk! Tie ir tā vērti! Pat ja tev tomēr ir tāda ome vai ir kabači... Šīs vafeles ir tā vērtas, lai tās gatavotu!
Nedēļu no vietas var cept brokastīs, pusdienās un vakariņās. Pirmām kārtām, tās ir garšīgas. Otrām kārtām, tās ir diētiskas. Un treškārt, tu mierīgi vari ietaupīt naudu. Nu ja tev met pakaļ, tad izmaksas tuvojas nullei. Un pat ja nopērc... kabači šobrīd ir tik lēti, ka grēks pārmaksāt. Viena vafele (pēc maniem aprēķiniem) izmaksāja 0,11 Euro! Un es vēl nepastāstīju cik daudz vitamīnu un vērtīgas lietas satur kabači. Īsāk sakot, cepam kabaču vafeles!
Sastāvdaļas :
1 kabacis (apm. 800g)
2 olas
3 ēd.k. rīsu milti
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Kabaci nomizo, sarīvē uz dārzeņu rīves. Rīvēšanas laikā atkritīs vidiņš - sēklu daļa. Rīvētus kabačus pārkaisa ar sāli, samaisa un atstāj uz 5 min. No kabačiem izspiež lieko šķidrumu. Šajā brīdī palilks apmēram 500g kabaču. Kabacim pievieno olas, miltus, svaigi maltus piparus, samaisa.
2. Uzkarsē vafeļu pannu un izcep vafeles. Man sanāca 6 lielas vafeles.
3. Vafeles pasniedz ar krējumu, pārskaisa ar rīvētu sieru, uzsmērē svaigo sieru, pievieno lasi, vistu, dārzeņus utt. Variācijas ir tik daudz!
Recepte tapusi sadarbībā ar