Es veicu aptauju un brokoļi pārliecinoši ieņēma pirmo vietu starp ienīstākajiem dārzeņiem. Nu ļooooti liels cilvēku skaits ciest nevar brokoļus un starp bērniem tādu ir trīs ceturtdaļas.
Es jums teikšu tā - jums negaršo brokoļi? Jūs vienkārši nemākat tos gatavot. Viss! Citu noslēpumu tur nav. Visbiežāk brokoļus izmanto saldētus un gatavojot pārvāra. Pēc konsistences un pēc krāsas tie tiešām kļūst pretīgi. Bet ja tos vāra burtiski pāris minūtes un uzreiz aplej ar aukstu ūdeni, lai apturētu vārīšanas procesu, tad brokoļi ir ļoti pat garšīgi.
Sastāvdaļas :
700-800g brokoļi
120g krējums
100g labi kūstošs siers (tipa Čedara, Gouda, Holandes)
200g mīkstais siers (Feta, Brī, Kamabers, zilais siers)
2 ķiploka daiviņas
kaltētas garsvielas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Brokoļus sagriež vai sadala ziedos. Var atstāt ar visiem kātiem - kātiņi arī ir ēdami. Brokoļus novāra sālsūdenī 2-3 min., ūdeni notecina un aplej ar aukstu ūdeni lai apturētu vārīšans procesu.
2. Mīksto sieru sagriež kubiņos, otru sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Abus sierus sajauc kopā, pievieno krējumu, sasmalcinātus ķiplokus, garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Šajā maisījumā iejauc brokoļus. Var cepamtraukā pārlikt brokoļus un siera maisījumu uzlikt pa virsu.
3. Cep uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī 15-18 min. Pasniedz uzreiz.
Recepte tapusi sadarbībā ar